Microconte per a nens monosil·làbics

"En un bell lloc molt lluny d’on som, hi viu un nen -el nom és Lluc- tan xic com llest, mes, ai quin cas, el nen no hi veu: en Lluc és cec. Un ruc molt ruc, brut, sec i tosc, que viu prop d’ell i va cap cot, li diu ben fort, tan tost el veu: "Ei, xic, què fas? Te’n vas de tort!". I diu en Lluc: "Pot ser, no hi veig. Sóc cec del tot." I el ruc molt ruc, de tant que riu, fins cau de cul. De cop, fa un bram, i diu: "I-hooo! Ai xic, sens ulls, ser llest val poc! Sóc ruc, és cert, pro tinc bons llums, i veig el tec, el mam i el jaç, i ja en tinc prou!" I en Lluc, d’ulls clucs, tan llest com xic, va i treu un dit, ben alt, i diu: "Tu creus que hi veus, mes no veus res. Amb el cap baix, no veus el cel, ni el bosc, ni el vent. Ni el blat, les aus, o el cor dels nens. Jo puc ser cec, mes tinc el món a dins del cap, la llum del sol, la nit i el mar. No em cal cap ull, per ser com sóc. Si res no veig, m’ho faig jo sol. A dins del cap, jo ja ho tinc tot." El ruc, que és curt, no sap què dir, i, trist i mut, se’n va al seu cau. Doncs, ves per on, en Lluc, que és viu, sap que amb el cap ben ple de mots, i al cor un foc on bull la sang, no cal res més per ser molt ric, bo, llest, i xic.

I punt, i fi."

Quant a davidabadú

Vet aquí algú que aspirava a príncep blau i va acabar fent de granota. Que anava per matemàtic i va acabar triant Lletres. Que adorava la literatura i va estudiar llengua. Aquest sóc jo, tècnicament parlant. Escriptor d'interiors, adreçador d'idees, paleta de la llengua i flagell de la mala ortografia. Filòleg i somiatruites. Poca cosa, sí, però ben dita.
Aquesta entrada s'ha publicat en Microcontes i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Microconte per a nens monosil·làbics

  1. Maria Ribes ha dit:

    M’ha agradat molt! Escriu més!

  2. CRISTINA LANAU ha dit:

    genial! el duré a l’aula! i a l’hort!

  3. Maria ha dit:

    Absolutament genial. A l’alçada del poema monosil·làbic de Pere IV, que bé sabem que no era un qualsevol… Quin talent noi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s